6 tips voor meer balans na kanker – #6

Herstellen van kanker kost tijd. Dat geldt ook voor het verwerken van alles wat je hebt meegemaakt. Leven na kanker is iets anders dan de draad weer oppakken van het leven voor de diagnose. Dingen kunnen blijvend veranderd zijn, op het gebied van werk, relaties en lichamelijke of mentale capaciteiten.

Het vinden van een nieuwe balans na kanker kan lastig zijn.

Hier volgen 6 tips voor het vinden van meer balans in je leven na kanker.

Tip #6 Stop met zoeken naar balans

Een beetje tegenstrijdig is het, om te moeten stoppen met zoeken naar balans, nadat je net alle tips uit de blogpost hebt opgevolgd in je zoektocht naar balans. Eigenlijk gaat deze laatste tip vooral over het “ont-moeten”.

Hoe harder je op zoek gaat naar balans, hoe minder je het zult vinden. Als je van mening bent dat je leven meer in balans moet zijn en je legt jezelf van alles op om dit te realiseren, dan zul je de balans niet vinden.

Gedachten als: “Ik MOET ontspannen, ik MOET 3x per week sporten, ik MOET minder werkdruk ervaren, ik MOET meer tijd spenderen met mijn geliefden”.
Ik krijg er kramp van, jij ook?

Als je leert om het leven te laten komen zoals en komt en daar berusting in vindt, zul je vanzelf meer balans ervaren.

Ben je niet in balans? Ga dan na welke grenzen er worden overschreven en doe er wat aan! Onderzoek wat belangrijk voor je is en baseer daar je keuzes op. Vraag jezelf af welke doelen je wilt bereiken en werk daarnaar toe.

Als je dicht bij jezelf blijft en zorgt voor een hoog zelfbewustzijn, dan volgt de balans in je leven vanzelf. Weet je het allemaal even niet meer? Wat er belangrijk is? Welke grenzen?

Een intakegesprek is gratis. 😉